Alle  |  Nyheter  |  Presse

«Berre en spellmann frå Røros» – nå er boka her: – Jeg ble litt starstruck, sier forfatteren fra Tynset

25. okt. 2021 | Presse

Fra Arbeidets Rett ⋅ Skrevet av Tonje Hovensjø Løkken

Boka om Odd Kristofer Sundt har fått tittelen «Berre en spellmann frå Røros». Den er ført i pennen av Karin Tørklep Sletten fra Tynset.

Han som kom på den ideen, er Per Roar Øian i Smith Grafisk på Tynset, der boka også har blitt til. Øian og Sundt har kjent hverandre lenge, og Øian koblet sammen forfatteren og han som boka handler om.

Forfatteren er tungrockmamma, og hadde ikke noe spesielt forhold til gammeldans eller til Laget hass Krestafer før skriveprosessen startet. Men nå er boka her – og om kvelden onsdag 27. oktober er det lansering på Rørosmuseet.

– Denne bok er hans fortelling, sier forfatteren.

På lanseringa blir det selvsagt musikk, men også samtale og opplesning. Sundt har med seg fela, og medmusiker i Laget hass Krestafer, Ronny Kjøsen, har med seg trekkspillet.

– Sundt er rocker, jazzmusiker, salongmusiker. Hvordan han oppdaget røttene, er det et stort kapittel om, sier Sletten.

Hun forteller at nylig ble den ferskeste skiva til gammeldansorkesteret Laget hass Krestafer lansert, og nå er det altså boka om hovedpersonen som står for tur.

– Laget hass Krestafer ble etablert i 1976. Men boka handler om livet til Odd Kristofer Sundt i musikken fra 1964 til nå, forklarer forfatteren.

– Jeg har hatt glimt av å bli starstruck underveis her. Det er en veldig fascinerende og kompleks historie. Vi røper ikke mer enn det, smiler Sletten lurt.

Hun legger til at Odd Kristofer Sundt de siste 20 åra også er kjent som Rørostrubaduren. Nærmest dagstøtt spilles musikken hans på radio. Iskrystallprinsessa er én av låtene som spilles mye.

Flere nyheter

Gir ut bok om lokal folkemusikk

Gir ut bok om lokal folkemusikk

Fra Fjell-Ljom ⋅ Skrevet av Eskil Buseth Folstad  Onsdag lanserte lyriker og komponist Odd Kristofer Sundt boka «Berre en spellmann frå Røros». Boka skildrer Sundts musikalske liv gjennom flere tiår, og den er ført i pennen av journalist og forfatter Karin Tørklepp...

Et musikerliv mellom to permer

Et musikerliv mellom to permer

Fra Rørosnytt ⋅ Skrevet av Tove Østby En av høstens lokale bøker, er utgitt av Odd Kristofer Sundt. Boka som har fått navnet «Berre en spellmann frå Røros», ble lansert på Rørosmuseet forrige uke. Odd er overveldet over at det kom så mange folk på lanseringen. Les...

Plateslippkonsert på Domussenteret

Plateslippkonsert på Domussenteret

Fra Rørosnytt ⋅ Skrevet av Tore Østby 39 år har gått siden Laget Hass Krestafer sist ga ut plate. I dag skjedde det igjen, og det var plateslippskonsert ved inngangen til Amneus Boghandel på Domussenteret. Folk stimlet til, og musikantene leverte smakebiter fra plata....

Odd Sundt – berre en spellmann?

Odd Sundt – berre en spellmann?

Fra Arbeidets Rett ⋅ Skrevet av Ella M. Sundt 31.10.21 Han starta med bassen som 17-åring, i dress, slips og blanke sko. Spilte med band på turisthotellet for skiturister. Nei, forresten, han starta med gitaren som 14-åring. Med kamerater på skjærtorsdagsfest på...

– Å fortelle historier er jo det jeg er god på

– Å fortelle historier er jo det jeg er god på

Fra Tynsetingen ⋅ Skrevet av Anne Skjøtskift "Karin Tørklep Sletten har nettopp fullført sitt fjerde og hittil største bokprosjekt, onsdag lanseres «Berre en spellmann frå Røros» på Rørosmuseet". Les artikkelen på Tynsetingen.no.   

Laget hass Krestafer slipper sin første plate siden 1982

Laget hass Krestafer slipper sin første plate siden 1982

Fra Arbeidets Rett • Skrevet av Linda Cathrine Herud Etter 39 år kommer endelig ei ny plate med gammeldansorkesteret Laget hass Krestafer. Odd Sundt sitt orkester har eksistert siden 1976, og forrige plate kom i 1982. – Tida var overmoden for dette prosjektet, og jeg...