Alle  |  Nyheter  |  Presse

Plateslepp med Laget hass Krestafer

29. sep. 2021 | Presse

Fra Rørosnytt • Skrevet av Tove Østby • 28/09/2021

Etter 39 år kommer endelig ei ny plate med gammeldansorkesteret Laget hass Krestafer! Odd Sundt sitt orkester har eksistert siden 1976, og forrige plate kom i 1982. – Tida var overmoden for dette prosjektet, og jeg er utrolig stolt av resultatet, sier rørosingen Odd Sundt.

Den nye plata er en god miks av tradisjonelle gammeldanslåter, egenskrevet musikk av Odd Sundt og et knippe riktig gamle rørospolser. Laget hass Krestafer brukte tida godt under pandemien og var i studio vinteren 2021 for å gjøre opptakene. Noe av musikken er også tatt opp i gammelstua på Kaspervolden i Hitterdalen, som er hjemstedet til Odd.

Laget hass Krestafer har vært faste bidragsytere på Middagsdansen i Sangerhuset under Rørosmartnan nesten siden oppstarten av orkesteret, og har hatt jevnt med oppdrag rundt i hele landet i alle år.

Selve sleppet finner sted under dansehelga og Trønderkappleiken på Vauldalen fjellhotell fredag 1. oktober, men en liten forsmak på musikken kan du få allerede fredag ettermiddag i tre-tida på Domus på Røros, der hele Laget hass Krestafer rigger seg til for å skape god stemning inn mot helga. Der vil det også bli mulig å få kjøpt den rykende ferske plata.

– Jeg håper folk vil komme og høre på oss, og at mange vil ha glede av musikken vi nå presenterer etter 39 år, sier Odd Sundt.

Arrangørene av Trønderkappleiken skriver på sine egne sider at de er forventningsfulle til platesleppet og at det blir dansespell av ypperste kvalitet på Vauldalen fjellhotell fredag kveld.

Laget hass Krestafer består nå av følgende besetning: Odd Kristofer Sundt og Thomas Lomundal på fele, Ronny Kjøsen på trekkspill, Geir Marius Thorud på kontrabass og Johan Skinderhaug på gitar.

Flere nyheter

Gir ut bok om lokal folkemusikk

Gir ut bok om lokal folkemusikk

Fra Fjell-Ljom ⋅ Skrevet av Eskil Buseth Folstad  Onsdag lanserte lyriker og komponist Odd Kristofer Sundt boka «Berre en spellmann frå Røros». Boka skildrer Sundts musikalske liv gjennom flere tiår, og den er ført i pennen av journalist og forfatter Karin Tørklepp...

Et musikerliv mellom to permer

Et musikerliv mellom to permer

Fra Rørosnytt ⋅ Skrevet av Tove Østby En av høstens lokale bøker, er utgitt av Odd Kristofer Sundt. Boka som har fått navnet «Berre en spellmann frå Røros», ble lansert på Rørosmuseet forrige uke. Odd er overveldet over at det kom så mange folk på lanseringen. Les...

Plateslippkonsert på Domussenteret

Plateslippkonsert på Domussenteret

Fra Rørosnytt ⋅ Skrevet av Tore Østby 39 år har gått siden Laget Hass Krestafer sist ga ut plate. I dag skjedde det igjen, og det var plateslippskonsert ved inngangen til Amneus Boghandel på Domussenteret. Folk stimlet til, og musikantene leverte smakebiter fra plata....

Odd Sundt – berre en spellmann?

Odd Sundt – berre en spellmann?

Fra Arbeidets Rett ⋅ Skrevet av Ella M. Sundt 31.10.21 Han starta med bassen som 17-åring, i dress, slips og blanke sko. Spilte med band på turisthotellet for skiturister. Nei, forresten, han starta med gitaren som 14-åring. Med kamerater på skjærtorsdagsfest på...

– Å fortelle historier er jo det jeg er god på

– Å fortelle historier er jo det jeg er god på

Fra Tynsetingen ⋅ Skrevet av Anne Skjøtskift "Karin Tørklep Sletten har nettopp fullført sitt fjerde og hittil største bokprosjekt, onsdag lanseres «Berre en spellmann frå Røros» på Rørosmuseet". Les artikkelen på Tynsetingen.no.